Nusa Lenbongan

Har igentligen hur mycket som helst att skriva men jag hinner inte! Surfa, snorkla, cykla, dyka, surfa, surfa och surfa! Vi har kort surf nu tva dagar i streck for att fa lite feeling innan surfcampet och igar hande det!

Linus Westman, 24ar och 333 dagar paddlade med en fin vag, stod pa kna en stund for att sedan resa sig upp och sta pa bradan hela vagen ut, svangde t.o.m. lite at hoger! Det ni! Blev sa glad att jag firade med en hummer pa kvallen och en coctail.

Idag ar det nyarsafton! Vi har kopt en back ol och fick lana en kyl fran hostelagaren sa att vi kan kyla den. Har aven inhandlat arak som ar den inhemska hembranda striten har, precis som laolao i laos och brant pa ris. Vedervardigt och skitackligt, verkligen...! Har till min fortjusning aven upptackt att jag och Jakob har samma barnsliga begar av att smalla smallare, vi har kopt pa oss en bra buffert med akta smalle, raketer, bomber som vi har skitskoj med!

Idag har vi vart ute och cyklat pa on, vi tog oss till Dreambeach som verkligen gjorde skal for sitt namn! Kan tyvarr inte ladda upp nagra bilder da vi sitter och surfar pa ett modem, ni vet ett sant dar som man hade 1991 och som lat: deeeeeh deh dong deh donhgeeeeeeeh! och cafeagaren laddar samtidigt ner en HD film sa det gar sa att saga lite trogt.

Nu blir det forfest med arak, ol och smallare sen ar det fest pa huvudgatan ikvall! Ska bli kul!


Ha det nu skitbra och gott nytt ar! Saknar alla vanner och min basta van!

I'm in Bali!!

Antligen har vi kommit fram till det som hela resan handlar om! Att surfa! Har trottsat vaderet och body surfat i regnet av ren gladje for att jag bara ar har! Igar var vadergudarna med oss och solen sken hela dagen men idag har dom piskat oss precis som att vi hade gjort nagot riktigt dumt igar, fast att vi vart jattesnalla! Har inte tagit sa mycket bilder fran bali annu, detta ar en av dom fa....



och sen har vi den pa min kudde....
 javligt acklig men skon...
annars inget...


Imorn drar vi till en o nordost om Bali (sa att saga mellan bali och lombok) for att finna den ultimata surfrelaxchilldiving feelingen. Hoppas vi far kanna pa den, ar less pa allt folk for tillfallet faktiskt och vill bara ha det lugnt och skont! Skall lagga upp fler bilder sa fort det kommer nagra!

Tills dess far ni ha det sa gott!

GOD JUL

Önskar dom två svenskarna och deras nya Argentinska vän Che Guevara



Nu önskar jag faktiskt att jag var hemma, man får inte riktigt någon julfeeling här nere och sen saknar jag dig jätte mycket nu Erica!

Haha!

Kan rekommendera att kolla in länken: http://m.youtube.com/index?desktop_uri=%2F&gl=US#/watch?xl=xl_blazer&v=GXAxGOKnEUs Den är rolig som fan! :)

Livet flyter på i Vang Vieng

Det finns faktiskt (tro det eller ej) mer saker att göra i Vang Vieng än att tuba! Jakob som har förmågan att bli lite lätt bakfull ibland, hade en sådan dag i söndags och vägrade gå ut innan solen hade gått ner, så jag och Emil hyrde varsin moppe och drog för att utforska Vang Vieng på landsbyggden istället för att bara tuba helatiden. Vi hyrde inte mopparna förns typ 3 på eftermiddagen men hann i alla fall med att gå lite i en stor grotta och äta mat till den fetaste vyn som jag någonsin ätit middag till, tyvärr ingen bild på det men har en från grottan.


Verkligen glad att jag hade mina treckflopps på mig annars hade jag aldrig klarat att gå i grottan

Dagen efter hyrde vi moppar igen och han då med lite mer plus att Jokob hade frisknat till. Bland annat var vi och badade i Blue Lagon, verkligen ett fint ställe och vattnet är helt turkost.



Så mycket mer gjorde vi väl kanske inte den dagen förutom att gnida runt på landsbyggden, men det är häftigt bara det.  Här är lite bilder från det... (saknar inspiration att skriva idag så det får bli lite bilder istället)







Igår tubade vi igen.




En av dom största svingarna


Idag fick det bli lite chill nere vid floden det var gött och det var bra väder

Bildmedley fran resan, so far!


Koh Chang


Vattenfall pa Koh Chang, badade under det stora men de kommer mer bilder pa det!





Vattnet var riktigt stromt och det var riktigt mycket vatten i luften nere i den dar lilla lagunen men fan va haftigt det var!


har ar vi under vattenfallet, killen till hoger ar Mikko fran Finland, en av dom jag reste med till Koh Chang

Chill i hangmattan
Chill i hangmattan, om ni inte last Hundraaringen som klev ut genom fonstret och forsvann sa rekomnederar jag den!


Mat i en fiskeby tillsammans med tre tyskar och finnar


Motorcykel mot Long Beach, en ode plats


Boende pa Long Beach


Long Beach


Motte upp Jakob och Emil i Bangkok


Kameraexpriment


Landsgrans Laos


Kommunistlandet Laos


Chips 10.000:-


Fan va gött! Emil fixa åäö! Japp här har vi en bil som är lite smått överlastad


Vang Vieng, en bakgata


En hund och jag i Vang Vieng


Pubmeny i Vang Vieng


Vang Vieng city

LAOS och Vang Vieng!

Efter att ha suttit pa bussen i 18 h (!) i strack var de smaskont att hoppa av den, boka ett rum sa fort som mojligt och sedan sova som fan eftersom det verkligen inte gick i bussen.

Jag ar just nu i staden Vang Vieng en bit in i det kommunistiska landet Laos, jag vet inte men tror att staden ligger ganska hogt ovanfor havet med tanke pa att molnen hela tiden ligger och stryker efter bergstopparna. Det ar (i alla fall for narvarande) ganska kallt i Laos, kanske bara 20 grader men det gor inget for staden har en fantasktisk inramning med alla klassiska tvarbranta berg.

Gatan precis utanfor varat hostel.

Verkligen vakert och jag kan tanka mig att det var fruktansvart idylliskt och fint har innan nagon knackte iden att gora det till en partystad mitt ute i jungeln dar man aker pa stora traktordack ute i floden, dricker hejdlost mycket sprit och sedan svingar i enorma gungor och slar sig sonder och samman. Det fick dom tre gossarna fran Sverige erfara igar da vi tog oss an floden i Vang Vieng, det var verkligen skitkul och vi korde pa i sann "tubinganda" det var sa roligt att jag inte ens kom ihag hur och nar jag gick och la mig.

Uppvaknandet var dock inte lika trivsamt, jag hade skadat hela min kropp eller iallafall manga olika saker pa den. Dels nacken som ar stel som en pinne, dels bada knana som ar uppskrapade efter en vild fotbollsmatch mot localsen, dels en rejalt svullen storta som skiftar i rott och blatt (samma ta som jag fick en spricka i da jag av nagon anledning lyckades snubbla pa en vagbula pa kraftfestivalen i Falkenberg) och sedan ocksa en krossad pekta som jag nastan blev radd for nar jag sag den pa morgonen, lagger den som en miniatyrbild har nedanfor sa att dom som inte vill kolla slipper det. Vet att bl.a. froken Kobilinsky avskyr tar i storsta allmanhet, sa hon kanske skall skita i att forstora bilden.


Men for utom att man slar sig som fan sa ar Vang Vieng och dess flod ett riktigt Mecka for oss som alskar att bada, hoppa och svinga i gungor, tog inte med mig kameran igar eftersom jag anade vart kvallen var pa vag sa darav inga bilder men lovar att ta med den nasta gang sa ni verkligen far se!

Lovar att bli battre med uppdatteringarna ocksa, har vart dalig pa det nu!

Ha de!

Koh Chang och Longbeach

Efteratt ha bott cirka 5 dagar pa Lonley beach som numera borde dopas om till crowded beach pa grund av explotionsartad massturism tyckte vi att det rackte med paradise hotell backpackandet bestamde vi oss for att dra till motorcykel uthyraren och hyra motorcyklar for att sedan dra till Long beach. Long beach var inget localsen pa vastsidan rekommenderade och avradde oss verkligen fran att ens tanka pa denna hemska plats.

Tack for det tipset sa vi, kopte en karta och paborjade var forsta (for livet faktiskt)riktigt langa motorcykelfard, ingenting om man jamnfor med farbror mats som ungefar dagligen aker 80 mil om han har tid :) men nastan, resan tog dryga 3h och var dom sista 10 kilometerna av de totalt 96, var av ett skick som i jamnforelse med en crossbana hade vart en ganska dalig vag och jamnforelse med en vanlig vag ingen vag alls. Men vi tog oss fram och val dar var det saaa javla vart att totalt ignorera dom som avratt oss fran att ta oss dit! Sorry Nils men maste faktiskt harma dig har... WIN! (skall aldrig gora om det, lovar)

Long beach var en valkommet paradis dar allting handlade om att slappa. Ol gick att kopa i baren och kyldes med is i kylboxar eftersom det inte finns nagon el har. Det sjukaste var nog att i dom verkligen inte var radd for polisen som dom flesta vet sa ar det ju ganska jatteolagligt med dorger i Thailand, har salde dom cannabis i baren med kompletterande rullpapper helt oppet (Du kan vara lugn mamma Linus har inte rokt nagot sant, jag haller mig till ol). Min fraga var om dom liksom inte var radda for att polisen skulle gora ett tillslag, da borjade han skratta och sa att dom idioterna sitter pa polisstationen och super hela dagarna och skulle dom vara nyktra sa skulle aldrig i helvetet orka aka ut till Long beach. Sa agaren har sina egna regler i sitt lilla knarkharem pa on sydostra spetts.

Tva dagar efter att jag kom var jag sedan tvungen att lamna paradiset for att aka tillbaka till Bangkok. Motorcykelturen hem igenom jungeln var bland det frackaste jag har gjort tror jag! Jag filmade lite men slutade med det for att kunna ta in alla intryck! Helt magiskt det var sa mycket ljud och framfor allt var det sa sjuuuukt fuktigt i rengskogen sa tidigt pa morgonen. Jag var blot nar jag kom ner till havsnivan igen, helt genomsur och fros sedan den sista biten hem, det var forsta gangen jag gjort det hittils i Thailand!

Nu skall jag kaka frukost vacka emil och jakob och sen drar vi vidare till Laos! 16h med buss! (Saknar dig alskling det var gott och prata igar! Puss)

Far tyvarr inte upp nagra bilder har men lagger upp ett bildmedley vid ett senare tillfalle!

So long sweden!

Jag har kommit till paradiset!



fast skriver en annan dag! Glomde min notebook!


Fan...

Forsokte verkligen komma ifran Bangkok for tva dagar sedan men jag maste saga att jag verkligen misslyckats. Forsta dagen forsov jag mig, idag gjorde jag samma grej igen men dom var schyssta pa resebyran sa jag behovde bara betala 100 bath for att boka om biljetten andra gangen =)

Bangkok ar verkligen en riktigt galen stad. Har inte skrivit pa ett tag sa jag drar ett lite langre inlagg om dom forsta dagarna.

3:e December:
Forsokte anpassa mig till tiden som jag hade misslyckats med pa planet ner. Gick och la mig tidigt och vaknade 01:24 laste ut boken om thailand som jag fatt av kristin for att fa inspiration om vad jag skulle gora och for att bli trott igen, funkade inte sa kl. 03:00 bestamde jag mig for att fixa en "to-do-list" och ga ut for att fixa den. Det gick sa dar... Tog ett stopp vid en av Kaoh San Roads restauranger for att kaka. Pham! Fick klapp pa en axeln och en svettig kram fran en engelskman som hette Dan, tva sekunder senare en shot fran hans bror och 10 sekunder senare 5 nya vanner. Hade verkligen en kanonkvall och blev precis sa full som farsan avradde mig fran att bli innan jag akte men jag skapade manga riktigt skona kontakter. Slutade med att jag satt och at frukost med en av Hollandarna som jag traffade pa hans lyxhotell. Vi skrattade hela tiden och sen gick jag hem. Jag lyckades inte bocka av en enda punkt pa min "to-do-list" Men jag hade kul, riktigt kul.

4:e December:
Bytte hostel till ett betydligt billigare, kostade bara 200 bath, vilket jag tycker ar helt ok. Tankten var att jag bara skulle bo dar en natt for att sedan dra vidare till Koh Chang men som jag namnde sa forsova jag mig bade den dagen och dagen efter, sa ja... det var lite klantigt och jag blev verkligen trott pa mig sjalv.

Igar traffade jag massa folk igen och jag ar arligt talat helt forbluffad hur latt det ar att traffa nya vanner. Sa fort man traffat nagon sa bara rullar det pa och tillslut kanner alla varandra, kvallen spenderade jag till storsta delen men tva Australiensare som heter Richard och Phil, tva riktigt skona typer som har en viss forkarlek for "buckets".
Richard lyckades pissa ner sig pa baren, gick upp bytte byxor och forsatte festa, nar jag traffade honom i morse hade han fortfarande inte duschat =)


Den far vara sa dar, orkar inte ladda upp den igen, tog sa sjukt lang tid, har ar i alla fall nerefran och upp Phil, nagon som jag inte kommer ihag namnet pa och Richard


Imorn lamnar jag Kaoh San Road och drar vidare mot Koh Chang! Tredje gangen gillt!

Ser daer ja!

Antligen efter 5 langfilmer, tre 1h program, 2 skitdaliga kycklingratter pa planet (faktiskt) taxiresa med en knapptyst taxichaffis som bara fnissade nar jag tilltalade honom och ett mote med Matthew fran Manchester ar man antligen framme. Har precis vart och kakat pad thai och druckit en iskall ol.

Jag har borjat stalla mig fragan om jag skall dra till kambodja eller till nagon harlig strand. Kanner pa ett satt attjag vill se kambodja men vill pa ett satt bara ta det lugnt och slappa innan emil och jacub kommer. Hjalp mig garna valja =)

Skickar med tva bilder for att simulera skillnaden mellan Fontin och Bangkok. Ska forsoka ringa dig snart alskling! Lovar!

FontinBangkok 24h senare... typ

10 minutes to go!

Nu lyfter planet om 10 min mot Bryssel, för att sedan stanna i Abu Dhabi och ta mig mot Bangkok där äventyret börjar! Får skriva mer när jag landat!

Älskar dig Erica!


NU JÄVLAR! =)

RSS 2.0